Avižiniai sausainiai be cukraus
Sveiki sausainiai be kiaušinių, be miltų, be pridėto cukraus ar saldiklių

0 0

Pasidalink soc. tinkluose:

Dalinkitės recepto adresu

Ingredientai

Koreguoti porcijas:
120 g Avižiniai dribsniai
200 ml Migdolų pienas Ekologiškas, be pridėto cukraus
1 arbatinis šaukštelis Cinamonas
70 g Džiovinti abrikosai Natūraliai džiovinti, be pridėto cukraus
70 g Džiovintos slyvos Natūraliai džiovinti, be pridėto cukraus
100 g Anakardžių riešutai
250 g Obuoliai
Savybės:

    Lengvai pagaminami sveiki avižiniai sausainiai be pridėto cukraus, kurie puikiai tiks diabetikams arba tiems, kurie nori sumažinti suvartojamo cukraus kiekį.

    • 75 min
    • Porcijos: 10
    • Vidutinio sudėtingumo

    Ingredientai

    Kaip gaminti

    Dalintis
    (Visited 69 times, 1 visits today)

    Gaminimo eiga

    1
    Atlikta

    Imame dubenį, suberiame avižinius dribsnius, šaukštelį cinamono ir užpilame migdolų pienu. Viską išmaišome. Taip paruoštus dribsnius mirkysime apie 20 min.

    2
    Atlikta

    Nedideliais kubeliais supjaustome natūraliai džiovintus abrikosus ir slyvas. Jei turime didelius anakardžių riešutus, juos galime pasmulkinti per pusę. Suberiame abrikosus, slyvas bei riešutus į atskirus indelius ir užpilame karštu vandeniu. Pamirkome apie 10 min.

    3
    Atlikta

    Kol mirksta avižiniai dribsniai, džiovinti vaisiai ir riešutai, nulupame obuolius ir supjaustome nedideliais kubeliais.

    4
    Atlikta

    Į dubenį su išmirkytais avižiniais dribsniais suberiame supjaustytus obuolius. Nusunkiame džiovintus vaisius bei riešutus ir taip pat suberiame į dubelį. Viską gerai išmaišome.

    5
    Atlikta

    Imame nedideles popierines keksiukų formeles ir su arbatiniu šaukšteliu į jas pridedame paruoštos masės. Dedant reikia truputį paspausti, kad viskas geriau suliptų. Jei neturite popierinių keksiukų formelių, kepimo skardą galima iškloti rudu kepimo popieriumi ir ant jo suformuoti nedidelius sausainėlius. Svarbu nepamiršti švelniai paspausti dedant, kad viskas suliptų ir neišsibarstytų.

    6
    Atlikta

    Dedame suformuotus sausainius į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Iškeptus sausainius reiktų atvėsinti, tuomet jie bus tvirtesnį ir geriau sulipę.

    Mociute

    Atsiliepimai

    Kolkas niekas neparašė atsiliepimų apie šį receptą
    Atgal
    Salotos su brandintu Čederio sūriu
    Atgal
    Salotos su brandintu Čederio sūriu

    Komentuoti