Kepti varškėčiai su špinatais

0 0

Pasidalink soc. tinkluose:

Dalinkitės recepto adresu

Ingredientai

Koreguoti porcijas:
500 g Varškė
100 g Špinatai
2 vnt Kiaušiniai
7 v.š. Kvietiniai miltai Viso grūdo
2 skiltelės Česnakai
Druska
Pipirai Juodieji
Bazilikas Džiovintas
Aliejus Kepimui
Savybės:

    Lengvai ir greitai pagaminami varškėčiai su špinatais

    • 30 min
    • Porcijos: 4
    • Paprastas

    Ingredientai

    Kaip gaminti

    Dalintis

    Kepti varškėčiai, paskaninti špinatais, puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek pietums ar lengvai vakarienei. Galima valgyti vienus arba su natūraliu, graikišku jogurtu ar grietine.

    (Visited 808 times, 1 visits today)

    Gaminimo eiga

    1
    Atlikta

    Į dubenį sudedame varškę, beriame druskos pagal skonį, šiek tiek juodųjų pipirų ir džiovinto baziliko. Viską išmaišome.

    2
    Atlikta

    Nuplauname ir nusausiname šviežius špinatus. Tam puikiai tiks salotų džiovyklė. Dedame špinatus ant pjaustymo lentelės ir truputį pasmulkiname peiliu. Suberiame smulkintus špinatus į varškės masę.

    3
    Atlikta

    Imame dvi skilteles česnako ir įspaudžiame į dubenį su varške. Viską išmaišome. Mėgstantiems švelnesnį skonį, česnako galima nedėti.

    4
    Atlikta

    Į atskirą indelį įmušame du kiaušinius ir truputį paplakame šakute. Taip būsite tikri, kad į gaminamą patiekalą netyčia nepateks kiaušinio lukšto. Supilame kiaušinio plakinį į varškės masę ir išmaišome.

    5
    Atlikta

    Po truputį maišant suberiame miltus. Šiame recepte naudojami sveikesni viso grūdo kvietiniai miltai. Jei tokių neturite, tiks ir įprasti kvietiniai. Šiek tiek paminkome tešlą rankomis. Kadangi naudajame nedaug miltų, tešla bus pakankamai drėgna ir lips prie rankų, bet iškepti varškėčiai bus minkštesni.

    6
    Atlikta

    Įkaitiname keptuvę, įpilame šiek tiek aliejaus kepimui. Tam, kad tešla nesiveltų ant rankų ir varškėčiai būtų dailesni, sudrėkiname rankas vandeniu. Formuojame nedidelius varškėčius ir dedame į keptuvę. Kepame vidutiškai įkaitintoje keptuvėje, kol abi varškėčių pusės gražiai apskrunda.

    7
    Atlikta

    Iškeptus varškėčius išimame į lėkštę su patiestu rankšluostiniu popieriumi, kad jis sugertų kepimo aliejų.

    Mociute

    Atsiliepimai

    Kolkas niekas neparašė atsiliepimų apie šį receptą
    Morkų pyragas su obuoliais
    Atgal
    Morkų pyragas su obuoliais
    Avižinė košė su obuoliais
    Toliau
    Avižinė košė su obuoliais
    Morkų pyragas su obuoliais
    Atgal
    Morkų pyragas su obuoliais
    Avižinė košė su obuoliais
    Toliau
    Avižinė košė su obuoliais

    Komentuoti