0 0
Mielinės spurgos

Pasidalink soc. tinkluose:

Dalinkitės recepto adresu

Ingredientai

Koreguoti porcijas:
800 g Kvietiniai miltai
250 ml Pienas
250 ml Vanduo
14 g Sausos mielės
1 vnt Kiaušiniai
2 Valg. Šaukštai Aliejus Alyvuogių aliejus
1 vnt Citrinos Naudojama nutarkuota žievelė
5 Valg. Šaukštai Cukrus
Virimui Aliejus Specialus aliejus virimui

Mielinės spurgos

Jokiu būdu nepadauginkite miltų!

  • 1h 30 min
  • Porcijos: 4
  • Vidutinio sudėtingumo

Ingredientai

Kaip gaminti

Dalintis

Tešla gaunasi labai lipni. Kuo ilgiau ją minkysite – tuo taps „draugiškesnė“. Kildinant būtinai pridenkite medžiaga, kad neapdžūtų tešla, tačiu saugokite, kad neprisiliestų prie audinio.

Idealu virti giliam inde, tačiau jei tokio neturite ar naudojate mažiau aliejaus tuomet verdant apverskite ir virkite tik iki 1,5 minutės kiekvienai pusei.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Gaminimo eiga

1
Atlikta

Pieną sumaišome su vandeniu ir cukrumi, pakaitiname, kad vos vos sušiltų. Suberiame mieles, išmaišome ir palaukiame, kol suputos.

2
Atlikta

Po truputį beriame miltus ir maišome, įberiame tarkuotą citrinos žievelę. Kad mielinės spurgos būtų minkštos, išplakame kiaušinį ir taip pat pilame į bendrą masę.

3
Atlikta
10

Pradėjus minkyti, supilame aliejų. Minkome mažiausiai dešimt minučių.

4
Atlikta
45

Tešlą padedame į švarų dubenį, apdengiame ir palaukiame, kol padvigubės.

5
Atlikta

Iškilusią tešlą padaliname į maždaug 30 kamuoliukų, per vidurį padarome skylutes.

6
Atlikta
30

Indą apdengiame švariu rankšluostėliu. Tuomet mielinės spurgos pakildinamos dar pusvalandį.

7
Atlikta
1.5

Verdame gerai įkaitintame aliejuje, po 1,5 minutės iš abiejų pusių.

8
Atlikta

Aliejų nusunkiame popierinėmis servetėlėmis, apibarstome cukraus pudra.

Mociute

Atsiliepimai

Kolkas niekas neparašė atsiliepimų apie šį receptą
Lietiniai blynai
Atgal
Lietiniai blynai
Varškės apkepas su kuskusu
Toliau
Varškės apkepas su kuskusu
Lietiniai blynai
Atgal
Lietiniai blynai
Varškės apkepas su kuskusu
Toliau
Varškės apkepas su kuskusu

Komentuoti