0 0
Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Pasidalink soc. tinkluose:

Dalinkitės recepto adresu

Ingredientai

Koreguoti porcijas:
4 kg Bulvės
1 kg Kiaulienos faršas
1 Arbatinis šaukštelis Pipirai
2 Arbatiniai šaukšteliai Druska
200 g Lašiniai
2 vnt Svogūnai
200 ml Grietinė

Virtų bulvių cepelinai su mėsa

  • 2 h
  • Porcijos: 5
  • Sudėtingas

Ingredientai

Kaip gaminti

Dalintis

CEPELINŲ PADAŽAS. Cepelinai patiekiami su spirgučiais ir grietine arba galima paruošti baltą spirgučių padažą. Lašinukus supjaustome smulkiai ir pakepiname, tada dedame smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepiname, kol apskrus. Į spirgučius įberiame šaukštą miltų ir trumpai pakepiname, nuolat maišydami. Tada pilame truputį karšto vandens ir nuolat maišydami paverdame padažą kelias minutes. Pabaigoje sudedame grietinę ir viską gerai išmaišome, kad būtų vientisa.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Gaminimo eiga

1
Atlikta

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale.

2
Atlikta

Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau.

3
Atlikta

Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame į vandenį, kuriame virsime cepelinus, taip verdami cepelinai bus baltesni.

4
Atlikta

Virtas bulves, tarkius ir krakmolą gerai išmaišome, įdedame druskos.

5
Atlikta

Jei norime minkštesnių cepelinų, dedame daugiau virtų bulvių, jei patinka kietesni – daugiau tarkių.

6
Atlikta

Į kiaulienos faršą dedame smulkiai supjaustytą svogūną, druskos, pipirų ir viską gerai išminkome, suformuojame norimo dydžio pailgus gabalėlius.

7
Atlikta

Ant delno išplojame tešlą, dedame faršo gabalėlį ir apspaudžiame, sukdami tarp delnų formuojame pailgus cepelinus.

8
Atlikta

Cepelinai dedami į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens ir verdame. Kai cepelinai iškyla į paviršių, reikia virti apie 15 – 20 minučių. Jei bulvės pasitaikė nelabai krakmolingos, į virimo vandenį įpilkite truputį šaltame vandenyje išmaišyto krakmolo, tada cepelinai neištiš.

Mociute

Atsiliepimai

Kolkas niekas neparašė atsiliepimų apie šį receptą
Naminiai čeburėkai su vafliais
Atgal
Naminiai čeburekai su vafliais
Tortas Napoleonas su uogiene
Toliau
Tortas „Napoleonas“ su uogiene
Naminiai čeburėkai su vafliais
Atgal
Naminiai čeburekai su vafliais
Tortas Napoleonas su uogiene
Toliau
Tortas „Napoleonas“ su uogiene

Komentuoti